RB Company

rbs.png

Russian Bait

Tato firma se vrátila ke kořenům výroby třpytky z kovu, na nové technologické úrovni. V minulých dobách, kdy třpytky dělalo jen pár zručných lidí ( a takoví lidé byli určitě v každé zemi ), byly třpytky poněkud jiné, než dnešní výlisky. Žádné hrany, vše vyhlazené, vybroušené. Příčný profil těla plandavky připomínal půlměsíc. Základním materiálem měď, s přídavkem olova, stříbra a zlata. Nezřídka se na povrch třpytky gravírovaly různé obrázky s rybářskou tematikou nebo rybí šupinky a ploutve. Při výrobě takovýchto třpytek nikdy nedošlo k větší sérii. Byly vzácností a velmi ceněné, nehledě na vysoké náklady. Pravdou je, že přívlač byla dostupná jen velmi bohatým lidem.
Současné výlisky jsou vůči těmto třpytkám pouhou karikaturou podobnosti.
Co se týče nové technologické úrovně. „Russian Bait" si osvojila technologii lití plandavek ze slitin mědi, a přesněji takovou, která se používá při tvorbě šperkařských ozdob. Umožnilo to zadávat jakékoliv tvary, různé tloušťky těla třpytky jak po délce, tak v šířce. Vytvářet popravdě unikátní třpytky, jak podle vnějšího vzhledu, tak ohledně geometrie těla s doplňkem uměleckých zobrazení na různá témata.
Chytlavost těchto třpytek se nachází na hraně možných představ o úspěšné plandavce. Potvrdilo to i vítězství firemního družstva na závodech „Bitva výrobců". Ne jednou, ale tři roky za sebou, a sice v r. 2014, 2015 a 2016, vyhráli první místo z 15 družstev z různých zemí, zastupujících vedoucí značky ve výrobě plandavek.
Samozřejmě jsou tyto plandavky dražší než nějaké lisované. Proč? Seznamte se na internetu s výrobou šperkařských výrobků. Hned to bude jasné.

 Nehledě na vysoké ceny jsou třpytky populární mezi rybáři na celém světě. Naše obavy ohledně prodeje nebyly opodstatněné.
Deficit některých modelů, je pociťován neustále. Naše objednávky bývají vyřizovány delší dobu, protože fronta u výrobce je velmi dlouhá.
..

RB- Nordic Stage Bykovky 
 
RB Efect 38 
 
Výborně se pohybuje při mělkém vedení a dobře si udržuje horizontální polohu v hluboké vodě. Je předurčena k lovu na stojatých vodách a na vodách se středním proudem.
RB Joker35 
 
Určení nástrahy – pomalé a středně rychlé vedení ve sloupci vody. Joker se cítí dobře jak ve stojatých, tak ve vodách se značným proudem.
RB Micro 
 
Zásluhou zdokonaleného tvaru a zatížené ocasní části, má specifickou a složitou pohybovou hru:
PB Persona1.8 
 
Úzký tvar umožňuje nahodit plandavku daleko i přes nízkou hmotnost a výběr barev poskytuje úplnou svobodu volby pro ty, kteří milují lov jakékoliv ryby ve stojaté i proudné vodě.
RB Corsair 
 
Při vedení ve sloupci vody, chodí plandavka optimálně, dobře si udržuje horizontální rovnováhu, má stabilní "klátivou" pohybovou hru při různých rychlostech, až k vedení velmi rychlému.
RB Respect 
 
Velmi univerzální mikro-plandavka, jak do klidné, tak do středně proudné vody. Má stabilní pohybovou hru v horizontále, i během klesání a má také velmi dobré letové vlastnosti.
RB Fenix2.5 
 
Krásně pracuje při rychlostech vedení od velmi pomalého až do středně rychlého. Stabilně a jistě se pohybuje ve vodní vrstvě nade dnem a při přesném a pomalém jigovém vedení.
RB Strike 28 
 
Mikro-plandavka je předurčena k lovu na stojatých vodách a na vodách se středním proudem.
RB Mini5 
 
Nádherná aero- a hydrodynamika, jakož poměrně velká váha, umožňují dělat daleké a přesné náhozy a posléze předvídatelné vedení..
RB Patnáctka  
 
Firma RB udělala k oslavě našeho patnáctiletého výročí unikátní mikro plandavku s názvem ´Patnáctka od RB´. Kvalita zpracování je na úrovni klenotnického šperku. A technologie výroby taktéž...
RB Fishka5
RB Euphoria 
 
RB Gnom 
 
Malá, ale velmi univerzální plandavka k zimnímu lovu na dírkách (nebo v létě a na podzim vertikálně z lodi). Vhodná je však i k lovu ze břehu.
RB Vector 19 
 
Třpytka je zhotovena speciálně k lovu za složitých podmínek, předpokládajících silné proudění a nevyhnutelnost dalekého náhozu maličké nástrahy z nepohodlné pozice.